Happy Halloween

01.11.2013
00:10

Hallo! Lenge siden sist. Jeg har jobbet hver dag denne uken, så jeg har ikke fått noe særlig tid til blogging og det blir nok mye jobbing i ukene som kommer før jul i tillegg. I dag er det jo Halloween og på vei hjem fra jobb så jeg hundrevis av små barn i kostymer, så jeg gledet meg til å komme hjem og vente på at noen barn skulle komme på døra.. men det er litt kjipt å bo i en kjellerleilighet og ikke ha en ordentlig inngang, for det kom ingen på døra til oss i år, buhu, jeg som hadde kjøpt inn masse godteri. Til helgen er det vår tur til å kle oss ut og dra på halloweenparty som noen venner arrangerer. Da får vi muligheten til å kle oss ut i år og! :)

Noen forslag til kostyme? 


Redigert på Picmonkey.com
 

Amerikanske pannekaker

26.10.2013
15:44

Jeg prøvde meg på amerikanske pannekaker til frokost her om dagen og tenkte å dele en lett oppskrift med dere siden jeg syntes disse ble utrolig gode. Veldig morro å prøve noe "annet" til frokost.
 

 

Ingredienser

* 50 gr Smør
* 2,5 dl Melk Hel
* 2 stk. egg
* 3 dl hvetemel
* 2 ts bakepulver
* 1 ss sukker
* 0,4 ts salt

Tilberedning

Smelt smøret, hell i melken. Visp i eggene.
Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører.

Stek ?pannekaker?, ca. 15 cm i diameter. Når de har svellet opp og blitt litt ?boblete? vendes de.

Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller tallerken.

Syv grunner til å drikke te

23.10.2013
10:32

1. God som tørstedrikk
Å drikke te er en fin måte å variere væskeinntaket på, skulle du bli lei av å drikke vann. Sammen med vann er nemlig usukret te den beste tørstedrikk, ikke minst fordi den inneholder så mange gode stoffer. Te med koffein dehydrerer ikke kroppen - til det er koffeinnivået altfor lavt. Men om du ikke ønsker den oppkvikkende effekten koffeinet gir, kan du drikke urtete i stedet.

2. Styrker immunforsvaret
Grønn te er tetypen som inneholder flest av de gode stoffene. Grønn te inneholder en spesiell type polyfenol kalt EGCG, som øker forekomsten av regulative T-celler. Disse cellene er viktige for immunsystemet, og kan regulere hvordan det reagerer mot trusler. Forløpig må det forskes mer på området, men det skader altså ikke immunforsvaret å drikke grønn te daglig.

3. Kan beskytte mot hjertesykdommer
Drikker du minst tre kopper te om dagen, kan dette være med å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det er flavonoidene i teen som gir denne effekten, for de hjelper til å bryte ned fett i blodårene. Det beste er å velge grønn te, for grønn te inneholder flere andre antioksidanter i tillegg.4. Kan krympe svulster
Flavanoidene i te har vist seg å kunne krympe svulster, og dermed er te potensielt kreftforebyggende. Faktisk har studier vist at spesielle flavanoider i svart og grønn te tar rotta på kreftceller. Slike studier er foreløpig bare gjort i laboratoriet, og det er brukt ekstrakter fra te, men vil likevel bare være positivt å drikke te hvis man vil redusere risikoen for kreft.

5. Holder deg sprek når du blir eldre
Har du lyst til å være selvhjulpen så lenge som mulig? En amerikansk studie av 14.000 personer over 65 år over en treårs periode viste at de som drakk mest grønn te fungerte mye bedre enn dem som ikke gjorde det. Nå skal det sies at de som drakk mye grønn te ogå spiste sunnere generelt sett, så hvorvidt det var selve teen, eller også resten av kostholdet som spilte inn er uklart. Det beste er selvsagt å spise sunt (mye frukt og grønt) og trene og bevege seg.6. Senker blodtrykket
Tre kopper svart te om dagen kan senke blodtrykket, viser forskning. Dersom du virkelig har høyt blodtrykk må det nok sterkere midler til, for teen vil bare senke blodtrykket litt. Et sunnere kosthold med mindre fett og salt, og mer mosjon må til for å få virkelig effekt på blodtrykket. Men det er altså ikke dumt å drikke svart te i tillegg.

7. Hjelper deg å holde vekta
Dette er vel nesten den hyggeligste bieffekten av å drikke te. Grønn te bremser nemlig opptaket av fett fra maten. Faktisk er det snakk om en reduksjon på opptil 30 prosent. Det skal sies at disse resultatene kom med studier på mus, men andre studier har vist at personer som drikker grønn te jevnlig legger på seg saktere enn andre.

Og - som om dette ikke var nok, så har studier også vist at te kan være bra for tennene.

Pakke i posten - BABA DE CARACOL kremer

21.10.2013
23:02

Dere har sikkert fått med dere at jeg ble tilsendt to prøver av kremene Baba De Caracol som jeg testet ut og vurderte her på bloggen for en liten stund siden. Nå har jeg vært så heldig at jeg har blitt en av ambassadørene som har fått begge kremene i orginal pakkning og skal prøve disse ut fremover, fortelle litt om hvordan den funker på meg og dele mine meninger om den. 
Så nå er det bare sette i gang og teste dem ut. :) 
Inspirasjon og ønskeliste fra Kremmerhuset

14.10.2013
13:12

Når Martin og jeg flytter til vårt eget hus, skal jeg ta meg av det meste av utseende og detaliene i huset. Jeg er skikkelig glad i ting og tang som ser litt gamle ut og elsker detaljer i svart, hvitt, grått, "gammelrosa", "gammelblått" og generelt farger som ser litt skitne eller gamle ut. Kremmerhuset er en av de butikkene som inspirerer meg mest. De har så mye fint! Her har jeg satt opp en ønskeliste.1 bilde 3 redigeringer

01.10.2013
12:27

Jeg kjedet meg litt, så jeg tok frem et bilde og redigerte det på tre forskjellige måter. Jeg brukte ikke annet enn picmonkey.com.hits